• Fast rente Forutsigbarhet
  • RådgivningPr. telefon
  • Man - Fre 08:00 - 19:00

Refinansiering av boliglån – slik går du frem

Boliglån okt 18, 2021

Vurderer du å refinansiere boliglånet ditt? Dette er absolutt noe vi anbefaler, spesielt hvis du har sittet lenge på det samme lånet, eller du har pratet med folk som har lavere rente enn deg – enten det er hos en annen bank, eller hos den samme banken som deg selv. 

Når du skal utføre refinansiering av boliglån kan det være behjelpende å få noen pekere rundt hvordan du gjør det. 

Hvordan går du frem for refinansiering av boliglån?

Du kan spare mye penger og tid ved å refinansiere boliglånet ditt. Når du refinansierer til et nytt lån, kan du kvalifisere deg til lavere renter, noe som kan gjøre dine månedlige utbetalinger billigere.

Refinansiering er prosessen med å ta opp et nytt lån på et eksisterende hjem for å få en lavere rente eller en annen bedre avtale. Det er vanligvis ikke mulig hvis du fortsatt skylder mer enn 80% av verdien på hjemmet ditt, men det kan være et alternativ hvis du er i nærheten av å nå det punktet.

En måte å komme i gang på er å snakke med banken din om refinansieringsalternativer som er tilgjengelige i ditt område. Dette er trolig det enkleste, siden du da får hjelp fra profesjonelle.

Hvordan sjekke ut om du er kvalifisert for å refinansiere boliglånet ditt

Hvis du vil vite om du er kvalifisert for refinansiering av boliglån, er det noen få ting du kan gjøre.

Først vil du kanskje se hvor mye egenkapital det er i hjemmet ditt og hvilke andre boliglånsrenter og vilkår som er tilgjengelige.

Deretter sammenligner du prisene og vilkårene med de du for øyeblikket har på ditt nåværende boliglån.

Du bør også vurdere det faktum at hvis husets verdi har økt vesentlig siden kjøpstidspunktet, kan det også være smart å refinansiere.

Hvordan utføre refinansiering av boliglån?

For å gjøre ting enkelt for deg har vi laget en steg-for-steg prosess for hvordan du refinansierer boliglånet ditt: 

1. Bli forhåndskvalifisert 

Du trenger kanskje ikke å slite så mye med refinansiering av boliglån som du tror. Det er ofte mulig å få et forhåndskvalifikasjonsbrev fra din nåværende långiver og deretter søke om pris hos en annen utlåner. Dette lar deg vite hva du kvalifiserer for, før papirarbeidet starter.

2. Få en vurdering 

En boliglånsrefinansieringsvurdering er en gratis uforpliktende konsultasjon for personer som vurderer å refinansiere boliglånet sitt. En spesialist vil vurdere din økonomiske situasjon og avgjøre om du er kvalifisert for programmet.

3. Finn den beste prisen 

Den beste måten å spare penger på boliglånet ditt er å refinansiere. Med så mange långivere der ute, kan det være vanskelig å vite hvilken som er best. Det er spesielt et par faktorer du bør vurdere før du får et lån: 

  • Du vil ha en rente som enten er fast eller i det minste forutsigbar for lånets løpetid
  • Du vil ha en utlåner som er anerkjent og har eksistert en stund.

4. Få din kredittscore 

Før du tar spranget og gjennomfører refinansiering av boliglån, bør du vurdere å få kredittpoengene dine først. Sørg for at den er høy nok til å kvalifisere for en lavest mulig rente.

5. Send dokumentene dine til utlåner 

Du kan refinansiere boliglånet ditt ved å sende dokumentene dine til utlåner. Denne prosessen er designet for å gjøre refinansiering enklere. Prosessen er veldig lik den du går gjennom når du søker om boliglån.

Hvor lang tid tar refinansieringen?

Dette er et spørsmål som har blitt stilt av mange huseiere. Svaret på dette spørsmålet er ikke rett frem og avhenger av detaljene i refinansieringen.

Generelt kan de fleste forvente at refinansiering vil ta omtrent to uker fra de har levert alle de riktige dokumentene til utlåner. Disse dokumentene kan inneholde en signert søknad, kopier av eksisterende boliglånsdokumenter og finansiell informasjon som lønnsstubber og kontoutskrifter.

Med denne informasjonen er det intet annet å gjøre enn å bare starte!